We would like to invite you to IPMA NL Workshop (in Dutch): 'Geef de projectmanager zijn project terug' on 24 March.

 

Op 24 maart 2014 geef ik voor IPMA NL een workshop met de bovenstaande titel. Bij deze ben je uitgenodigd.

 

Zonder dat we het ons bewust zijn, heeft zich parallel aan alle professionaliseringslagen van onze projectvoering een verandering voltrokken waarvan het nog maar de vraag is of deze toegevoegde waarde heeft voor het succes van projecten. Met name in grote matrix organisaties is er een systeem ontstaan dat de projectmanagersrol ontdaan heeft van waar het uiteindelijk allemaal om begonnen is.

 

Als je bepaalde zaken maar vaak genoeg noemt, dan gaan we er ook daadwerkelijk in geloven. Zo hebben we het gevoel dat veel projecten mislukken. Zo denken we dat de traditionele rol van projectmanagers aan het verdwijnen is. Zo denken we dat met heldere methodes onze projecten beter gaan. De vele adviseurs op het gebied van projectmanagement hebben ons naast projecten doen geloven in programma’s, portfolio’s, opdrachtgevers, programmamanagers, project management offices, methoden en richtlijnen.

 

Waar in dit woud van verbeterinitiatieven vinden we nog het project? Dat is de centrale vraag van deze lezing gevolgd door een workshop waarin de deelnemers hun ervaringen uitwisselen. De lezing en de daaropvolgende workshop roept op om daar naar op zoek te gaan en wil projectmanagers stimuleren een krachtiger geluid te laten horen wanneer niets vermoedende veranderaars organisaties op de kop zetten zonder dat daar enige noodzaak voor is.

 

Datum:
maandag 24 maart 2014

Spreker:
John Hermarij

Programma:
16:00 – 16:30 uur: ontvangst
16:30 – 18:30 uur: presentatie & workshop
18:30 uur: hapje en drankje

Locatie:
AC Restaurant De Meern (Autogrill zaal)
Meerndijk 59 (langs de A12)
3454 HP De Meern

Kosten:
gratis voor leden van IPMA-NL, PMI Netherlands, INCOSE-NL en KIVI NIRIA EN NGI;
€30,- excl. BTW, voor niet-leden

Aanmelding:

via het online inschrijfformulier.